» » Kökəlməmək üçün iftarda bunları yeyin -SİYAHI

Kökəlməmək üçün iftarda bunları yeyin -SİYAHI

Bölmə: Din, MANŞET
Kökəlməmək üçün iftarda bunları yeyin -SİYAHIİftar saatının çox uzun olduğu bu günlərdə daha rahat bir oruc üçün necə qidalanmalıyıq?


Xalqinfo.az Aile.lent.az-a istinadən sizə bəzi tövsiyələri var.

Bu Ramazan hər gün çörək yeməyin. Çörək ağ undan hazırlandığı üçün qan şəkərini sürətlə yüksəldir. Həftədə bir gün çörək yesəniz, bəs edər. Onda da bir əl böyüklüyündən çox yeməməyə diqqət edin.

Hər iftarda mütləq zeytun yağlı tərəvəz yeməyiniz və bol salatınız olsun. Bütün gün ac qalan bağırsaqlara lif lazımdır. Arıqlamaq və daha tox hiss edə bilmək üçün şorbadan sonra salat və 3-4 yemək qaşığı zeytun yağlı tərəvəz yeməyi yeyin.

İftarda ya çörək, ya plov, ya makaron, ya da börək yeyin. Hamısı eyni vaxtda olmasın. Boşqabınıza qoyduğunuzda bu qrup yeməklərin pors ölçüsünə diqqət edin. Çörək 2 dilim, plov-makaron 4-5 yemək qaşığından çox qoymamağa çalışın. Əgər börək yemək istəyirsinizsə, 1 kiçik dilim olsun.

Ət qrupundan olan yeməkləri unutmayın. Hər iftarda ana yemək olaraq ət, küftə, toyuq, balıq, yumurta və ya quru paxlalılar seçin. Bir əl böyüklüyündə yeyə bilərsiniz.

Qatıq hər süfrənizdə yer alsın. Həm bağırsaq, həm də maddələr mübadiləsinin dostudur.

Qızartma, souslu, yağlı yeməklər, basdırma məhsulları, turşu kimi yeməklərdən bütün orucluq boyu uzaq durun.

İftardan sonra şirniyyat olaraq ya meyvə şirniyyatı, ya da dondurma yeyin. Hər gün iki pors meyvəni mədə-bağırsaq və immunitet sisteminiz üçün yeyin.





Kainat Şirin


Xalqinfo.az

Şərh Yaz

Ad:*
Şərh:
Yağlı Əyilmiş Xətt altdan Xətt öndə | Sol tərəflə yığ Mərkəzdə Sağ tərfdə yığ | smayl qoşmaq Bağlantı qoşmaqBağlantı ilə qorunan Rəng seçimi | Gizli mətn Məqalə qoş seçilən mətni kril əlifbasına çevir Spoyler